Ketelbrug in 2009 nog een aantal maal geopend

vrijdag 23 oktober 2009
De Ketelbrug zal na de opening van aanstaande zondag nog een aantal maal geopend worden dit jaar. Dat hebben een aantal belanghebbende partijen, waaronder het Watersportverbond, vandaag afgesproken met Rijkswaterstaat.


Tijdens het overleg waren naast het Watersportverbond, de HISWA Vereniging, BBZ als belangenorganisatie van de chartervaart en KSV Schuttevaer namens de beroepsvaart , ook een aantal direct betrokken jachthavens en winterstallingen aangeschoven. Alle partijen waren het er over eens dat een opening ieder weekend het meest gewenst is.

In onderzoek
Voor de veiligheid van weg- en waterverkeer zijn echter heel veel voorzorgsmaatregelen nodig, zoals omleidingen, genoeg politie op de weg en op het water, etcetera. Hierdoor is het misschien niet mogelijk zo’n wekelijkse frequentie in te stellen – Rijkswaterstaat heeft dit in onderzoek. Er is nu in ieder geval een garantie dat er nog drie keer gedraaid wordt.

Wintertijd
Die drie keer komen bovenop de opening van aanstaande zondag. Deze zal plaatsvinden om 8.15. Let op, van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in! Voor deze opening hebben zich tot nu toe al meer dan honderd schepen aangemeld. Rijkswaterstaat verwacht dan ook dat de brug drie kwartier tot een uur open staat om alle schepen door te laten. Voor de schippers die zondag nog mee willen het verzoek om zich zo snel mogelijk aan te melden bij de Centrale meldpost IJsselmeer (0320-261111).

Latere gelegenheid
Diegenen die aanstaande zondag niet kunnen maar wel graag dit jaar nog door de brug willen, moeten de berichtgeving in de media en op Watersportverbond.nl goed in de gaten houden. Zo gauw er een nieuwe datum gepland staat, wordt dit hier gecommuniceerd. Geïnteresseerden kunnen zich dan aanmelden bij de Centrale Meldpost IJsselmeergebied.
De meldpost kan dan inschatten hoeveel boten nog van een opening van de Ketelbrug gebruik willen maken. Daarmee kan dan bepaald worden wat de frequentie en de lengte van de openingen moeten zijn, wat van belang voor alle veiligheidsmaatregelen.

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 23-10-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via