Primus Inter Pares zeilwedstrijd 2007 definitief afgelast

PIP 2008 verplaatst naar april 2009
Op zaterdag 12 april 2008 was de Primus Inter Pares 2007 gepland. Doordat de windgoden niet gunstig gezind waren, zijn de wedstrijden op die dag helaas afgelast. Na overleg tussen de betrokken partijen, het Watersportverbond, 16m2-klassenorganisatie en GWV de Vrijbuiter- is besloten dat de PIP 2007 definitief als niet verzeild beschouwd gaat worden. De eerste keer in 46 jaar historie!

De PIP 2008, die gepland stond voor het eerste weekend van oktober (4&5), zal verschoven worden naar voorjaar 2009, net zoals dit afgelopen jaar georganiseerd was. Dit omdat er in meer dan 50% van de gevallen een te kort tijdsbestek is tussen het bekend worden van de Nederlandse Kampioenen (veelal pas in september en enkele weken voor de thans geplande PIP datum) en de al geplande (privé) agenda's van de diverse uitgenodigde zeilers. Dit leidde tot te veel afzeggingen en andere prioriteiten. Een langere periode tussen uitnodigen en definitief verzeilen vergroot het aantal deelnemers aanzienlijk, wat de reputatie en sterkte van de PIP alleen maar ten goede komt. Bovendien gaan we weer terug naar wedstrijden op twee dagen, om niet het risico te lopen dat het weer ons op zaterdag al parten kan spelen.

De exacte nieuwe datum voor de PIP 2008 is nog niet bekend. Echter zodra deze definitief bekend wordt, dan zal dit op de site van het Watersportverbond gepubliceerd worden. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het weekend van 18 en 19 april 2009 (het eerste weekend na Pasen), maar de agenda's van alle betrokken partijen dienen eerst daarop nog afgestemd te worden, dus niets is nog zeker.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 01-10-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via