Project Varen doe je samen

Knooppuntenboekjes voor watersport op internet
Deze week zijn de eerste geactualiseerde knooppuntenboekjes van “Varen doe je samen” op de website van het project www.varendoejesamen.nl  geplaatst. Het gaat om de boekjes ‘Maas en grote rivieren 2008’ en ‘Amsterdam-Rijnkanaal 2008’. De overige boekjes volgen zo spoedig mogelijk.

Aan zowel het actualiseren van de overige bestaande boekjes (Noord- en Zuid Holland, Deltawateren en Waddenzee) als aan de nieuwe boekjes (IJssel, Twentekanalen en de kop van Overijssel, Noordzeekust, Friesland / Groningen / Drenthe en het IJsselmeergebied en de Randmeren) wordt hard gewerkt.

Boekjes als PDF bestand te downloaden
Na uitvoerig overleg hebben de partners van “Varen doe je samen” besloten in 2008 geen knooppuntenboekjes te laten drukken. Door verschillende oorzaken is de planning helaas niet gehaald en tevens is het watersportseizoen al enige tijd aan de gang. De geactualiseerde en nieuwe boekjes zijn dit jaar wel als PDF bestand van de website te downloaden. In 2008 ligt de nadruk op het samenstellen van alle boekjes zodat heel Nederland zal zijn gedekt. In het voorjaar van 2009 worden alle boekjes gedrukt en kunnen deze worden besteld.


Varen doe je samen! is een project met als doel de scheepvaartverkeers­veiligheid te bevorderen. De betrokken partijen zijn Rijkswaterstaat, alle provincies, Haven Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam NV, Groningen Seaports, HISWA Vereniging, het Watersportverbond, Koninklijke Schuttevaer, ANWB en Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN), Het door deze partijen getekende Convenant Varen doe je samen loopt van 2008 tot 2014. De projectorganisatie is ondergebracht bij SRN in Driebergen.

Via de website www.varendoejesamen.nl  zijn de beschikbare knooppuntenboekjes als PDF bestand te downloaden.


Bron: Stichting Recreatietoervaart Nederland | Datum van publicatie: 10-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via