Doop reddingboot KNRM Enkhuizen

Hendrika Theodora vervangt Rien Verloop
De KNRM krijgt op 28 november de beschikking over een nieuwe reddingboot voor het reddingstation Enkhuizen. De nieuwe reddingboot met de naam Hendrika Theodora wordt gedoopt door mevrouw Engelina Roodhart, die de boot door een schenking mogelijk maakt.

Hendrika Theodora was de te vroeg overleden zus van de schenkster. Als trouwe donateur draagt mevrouw Roodhart de KNRM al jaren een warm hart toe. Door de gift van mevrouw werd het mogelijk een nieuwe reddingboot aan te kopen voor reddingstation Enkhuizen. Eerder schonk mevrouw Roodhart de KNRM al de reddingboot Engelina van hetzelfde type, die op dit moment bij het KNRM reddingstation in Dordrecht ingezet wordt.

Atlantic 21
De nieuwe reddingboot van station Enkhuizen is van het type Atlantic 21 en werd aangekocht bij de Britse zusterorganisatie van de KNRM, de RNLI. Het type Atlantic 21 is een beproefd model waarvan de KNRM al eerder zeven reddingboten in de vaart nam. De nieuwe reddingboot Hendrika Theodora vervangt de Rien Verloop, een reserveboot die sinds 2006 op station Enkhuizen gestationeerd lag. Daarnaast beschikt reddingstation Enkhuizen sinds 1997 over de reddingboot Watersport van het type Valentijn.

Op het terrein van de Compagnieshaven, direct aan het Krabbersgat, is in de afgelopen maanden een botenhuis met bemanningsverblijf gebouwd en een inpandige haven gegraven. Begin 2009 wordt het nieuwe boothuis van Enkhuizen officieel geopend.




















Bron: KNRM | Datum van publicatie: 28-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via