Spectaculair transport voor watersportbeurs

Bovenleidingen trams en stoplichten moeten wijken voor luxe Italiaanse, Noorse en Nederlandse jachten op weg naar HISWA 2008.
De opbouw van de HISWA 2008 in Amsterdam RAI start a.s. donderdag 28 februari. Spectaculair is het nachttransport van tien jachten die te groot, te zwaar of te diep zijn om overdag over de weg vervoerd te kunnen worden. Het grootste jacht meet 18 meter en is een Ferretti 550, een luxe Italiaanse jacht, dat als primeur voor Nederland op de HISWA getoond zal worden. De andere jachten zijn van Nederlandse, Noorse en Italiaanse makelij. De boten worden a.s. woensdagmiddag (27 februari) rond 15.00 uur uit het water getakeld op de kade aan de Amsteldijk (ter hoogte van de President Kennedylaan, ten noorden van het Martin Luther King Park en het Miranda Paviljoen). In de nacht van woensdag 27 februari op donderdag 28 februari worden de schepen vanaf 00.30 uur op speciale diepladers naar de RAI gereden. Hiervoor dient de bovenleiding van trams op het Europaplein verwijderd te worden en enkele bovenstoplichten op de Pres. Kennedylaan weggedraaid te worden. De route voert over de Kennedylaan, via het Europaplein en de Wielingenstraat naar Hal 1 (Europahal) van Amsterdam RAI.

Opbouw van start
Honderden boten vinden de komende dagen hun weg naar Amsterdam RAI. De opbouw van de HISWA start op donderdag 28 februari. Op dinsdagochtend 4 maart om 10.00 uur opent de watersportbeurs haar deuren voor het publiek. Dan vindt tevens de officiële opening plaats door Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF) en Knut Frostad (Zweedse CEO van de Volvo Ocean Race).

HISWA 2008
De grootste watersporttentoonstelling van de Benelux HISWA 2008 is met 350 exposanten, honderden boten in alle soorten en maten en duizenden nautische accessoires, de grootste watersportbeurs in de Benelux. De HISWA is een all-round watersporttentoonstelling waar alle takken van watersport aan bod komen. Jongeren tot en met 16 jaar hebben dit jaar gratis toegang.

Openingstijden HISWA 2008
De HISWA 2008 vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart in Amsterdam RAI. De watersportbeurs is op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag is de beurs 's avonds tot 22.00 uur geopend.



Bron: Hiswa | Datum van publicatie: 26-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via