Veel inschrijvingen voor Schout & Schepenen race 2008

Watersportpromotie op hoog niveau
De tweede Schout & Schepenen race vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 juni en wordt gevaren op de Krabbenkreek nabij Sint-Annaland. Dit evenement, dat als doelstelling heeft het vergroten van de betrokkenheid van gemeentebesturen bij de watersport en de promotie hiervan, trekt dit jaar een veel groter aantal gemeenten aan dan de eerste keer in 2006.

Op dit moment hebben zich opgegeven de burgemeesters en wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Borsele, Drimmelen, Goedereede, Kapelle, Middelburg, Middelharnis,
Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Steenbergen, Terneuzen, Tholen en Woensdrecht. De wedstrijd wordt gevaren op traditionele Zeeuwse hoogaarzen en hengsten.

De dag begint 's morgens met Het Zeeuws Palaver, waar door een vertegenwoordiger van de Provincie Zeeland wordt ingegaan op de plannen voor de ontwikkeling van de watersportsector.

Na het varen van de wedstrijd zal officieel de eerste van de vier moorings (afmeerboeien) worden "afgeplonst" in de Krabbenkreek door HISWA-voorzitter Luit Ezinga, de HID van Rijkswaterstaat Rein van der Kluit en de directeur voor Water en Scheepvaart van Rijkswaterstaat Hans van der Togt.


Het evenement wordt georganiseerd door de onlangs opgerichte Stichting Schout & Schepenen race, waarin participeren de Watersportvereniging Sint-Annaland, de NV Economische Impuls Zeeland en Van Dantzig & Lichtenveldt (adviseurs in strategie, positionering en communicatie).

Het evenement, dat vanaf de dijk tussen Krabbenkreek en jachthaven, maar natuurlijk ook vanaf het water, van nabij voor veel belangstellenden uitstekend te volgen is, wordt besloten door een feestelijke prijsuitreiking. Commissaris der Koningin Karla Peijs zal deze verrichten.

Deze dag wordt in financieel opzicht mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, de gemeente Tholen, de Ambachtsheerlijkheid van Oud en Nieuw Vossemeer en Vrijberghe, Rabobank Oosterschelde, NV REWIN West-Brabant, NV Economische Impuls Zeeland en Verelst BV in Etten Leur.


Deze bedrijven en instellingen hebben die dag de beschikking over een grote platbodem en nodigen hun relaties aan boord uit om de Schout & Schepenen race vanaf het water te kunnen volgen.


Meer informatie over de Schout & Schepenen race staat op www.sensrace.nl  



Bron: Sint-Annaland | Datum van publicatie: 14-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via