KNRM redt 25 mensen uit zee

Zondagochtend 30 augustus zijn de KNRM-reddingboten van de stations Hoek van Holland en Scheveningen om 00.45 uur gealarmeerd voor een aanvaring op de Noordzee van twee vrachtschepen geladen met containers. De “MSC Nikita” (25 opvarenden) en “Nirint Pride” (17 opvarenden) zijn op ongeveer 41 kilometer ten westen van Hoek van Holland met elkaar in aanvaring gekomen.

De MSC Nikita had bakboord achter bij de machinekamer een groot gat opgelopen en het schip stroomde snel vol water. Aan boord van de Nirint Pride was brand uitgebroken bij de boeg. De kapitein van de MSC Nikita heeft met zijn 25 bemanningsleden om 01.40 uur het schip verlaten. De bemanning was verdeeld over een reddingvlot en een reddingsloep.

Het containerschip “Ever Respect” die in de nabijheid voer heeft direct zijn Man Over Boord-boot ingezet om te assisteren. Dit bleek nodig aangezien de reddingsloep te kampen had met voortstuwingproblemen.
De KNRM reddingboot Jeanine Parqui uit Hoek van Holland was om 02.15 ter plaatse en had de 25 bemanningsleden snel aan boord van de reddingboot. Hierna is terug richting Berghaven gevaren waar om 04.00 uur de drenkelingen veilig voet aan wal zetten en een aantal ambulances en (haven)politie paraat stonden.

De KNRM reddingboot Kitty Roosmale Nepveu van Scheveningen hield stand-by bij de brandende Heris Pride. Toen de brand onder controle was heeft de Scheveningse KNRM-bemanning nog 1 gewonde meegenomen en de reddingsloep op sleep richting Hoek van Holland genomen. Rond 05.00 uur is de bemanning van KNRM-station Scheveningen met spoed terug naar de Nirint Pride gevaren i.v.m. ademshalingsproblemen bij de hoofdwerktuigkundige doordat hij teveel rook ingeademd had. Hij is op advies van de arts van de Radio Medische Dienst van KNRM met spoed naar de wal en ziekenhuis gebracht.
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 30-08-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via