Nieuwe haven voor watersport in Breskens

Watersport Nieuws | Masterplan Breskens voorziet in extra haven

Breskens krijgt een nieuwe jachthaven, naast de bestaande jachthaven. Het ligt in de bedoeling van de gemeente Sluis om in het oude gedeelte van de visserijhaven van Breskens een compleet nieuwe jachthaven met honderd ligplaatsen te realiseren.

test

Foto: Arcas Architecten

Een nieuwe jachthaven maakt onderdeel uit van het Masterplan Breskens. Dit plan voorziet in een totale havenontwikkeling van de oude vissershaven. 460 appartementen moeten er gebouwd worden, waarvan 360 bedoeld voor recreatief gebruik. Deze woningen worden rondom de Handelshaven en de Vissershaven gebouwd. De huidige gebouwen moeten plaatsmaken voor appartementen met enkele woontorens waarvan de grootste 72 meter hoog wordt. In het Masterplan Breskens is ook ruimte gemaakt voor een nieuwe vismijn, een visserijmuseum en een visexperience.

In het middendeel zal dan een nieuwe jachthaven worden aangelegd met minstens honderd ligplaatsen. De haven zal worden beheerd door Jachthaven Breskens BV, die de huidige jachthaven in Breskens ook exploiteert. De vraag is of dit zinvol is. De watersport vergrijst in een hoog tempo en in Breskens is al een grote jachthaven. In Cadzand is dit jaar een grote jachthaven geopend en ook aan de overkant van de Schelde is volop plaats voor de recreatievaart. Volgens wethouder Werkman van de gemeente Sluis hoeft men hier niet bang voor te zijn: “we zien een groei in de verkoop en verhuur van grotere jachten. Breskens ligt daarbij ideaal omdat we dichtbij de Noordzee zitten.”

Onder de bevolking van Breskens leeft de vrees dat de nieuwe appartementen uitsluitend gekocht zullen worden als belegging, wat tot gevolg kan hebben dat er veel leegstand is. Daarnaast wordt het nut van een nieuw te bouwen vismijn zeer betwijfeld, Breskens heeft nog één beroepsvisser. Volgens Werkman zijn er volop kansen met de aanvoer van garnalen uit de Noordzee. De gemeente Sluis is er sterk van overtuigd dat nieuwbouw en uitbreiding van de jachthaven Breskens omtoveren tot een recreatief centrum.

Bron: | Datum van publicatie: 05-10-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via