Carrièrepaviljoen nieuw op de HISWA te water.

In stand K101 vinden bezoekers alle informatie over leren en werken in de watersportindustrie.
In de stand zijn onder meer vacatures van watersportbedrijven te bekijken. Het paviljoen vormt hiermee de aftrap voor de HISWA Vacaturebank.

De arbeidsmarkt is krap: watersportbedrijven zitten te springen om goede professionals. Dit heeft vooral te maken met de vergrijzing. Op dit moment is maar liefst 36% van de werknemers in de industrie ouder dan 45 jaar. Deze groep gaat dus binnen nu en maximaal 15 jaar met pensioen.

HISWA Vacaturebank
"Het tekort aan personeel is steeds meer voelbaar in de branche. We pikken signalen uit de arbeidsmarkt op dat het personeelstekort de komende jaren verder zal toenemen. HISWA Vereniging anticipeert daar nu al op. Watersportbedrijven hebben veel vacatures. Wij maken ze in het carrièrepaviljoen goed zichtbaar. Werkzoekenden kunnen direct reageren. Wij hopen op veel matches! Het vacatureoverzicht in het paviljoen is het begin van een eigen vacaturebank voor de watersportindustrie, die nu nog ontbreekt. Als HISWA Vereniging nemen we graag dit initiatief, zodat we nog beter service kunnen bieden aan onze leden", aldus Herbert van Oord, manager Arbeidsmarkt, Scholing en Opleiding bij HISWA Vereniging.

Veelzijdige sector
Maar het HISWA Carrièrepaviljoen biedt meer. Dorien Mulder, projectmanager HISWA Multimedia en verantwoordelijk voor het carrierepaviljoen: "Naast het aanbod van vacatures, kunnen jonge bezoekers en hun ouders inlichtingen inwinnen over opleidingen, stages en leerwerktrajecten. Deskundigen van HISWA Vereniging zijn in de stand aanwezig om iedereen van de juiste informatie te voorzien. De watersportindustrie is een aantrekkelijke sector om in te werken. De diversiteit in opleidingen, beroepen en niveaus (mbo, hbo, wo) is groot. Waar we verder heel trots op zijn, is dat we enkele scheepsmodellen van Nederlandse jachtbouwers kunnen tentoonstellen. Bezoekers krijgen zo een aardig beeld van de sector."

Website: www.hiswa.nl/lerenwerken  
De HISWA Vacaturebank zal in de toekomst te raadplegen zijn op de website www.hiswa.nl/lerenwerken , een speciale website over leren en werken in de watersportindustrie. Hier staat informatie over alle relevante MBO-, HBO- en WO-opleidingen, erkende HISWA Opleidingsbedrijven, diverse trainingen en actuele vacatures in de watersportindustrie (van Marnic Uitzendbureau)..

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 20-08-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via