Watersport: je moet het groots aanpakken

De Vries in Makkum bouwt aardige bootjes, grote boten waar menig binnenvaartschipper jaloers op zou kunnen zijn. De werf in Makkum, waar altijd al megajachten gebouwd werden heeft een nieuwe order. Een superjacht van maar liefst 88 meter! De Koninklijke De Vries zit overigens helemaal vol met orders, tot 2013 zult u moeten wachten als u ook een XL jacht wilt bevaren.

Het nieuwe jacht van 88 meter wordt voorzien van alle mogelijke luxe en technische voorzieningen. Het jacht wordt uitgevoerd met 4 motoren die het schip naar een snelheid kunnen brengen van meer dan 22 knopen. Alles is XL op dit schip, zelfs de schroeven voor de aandrijving hebben een diameter van meer dan 3 meter.

Dynamic positioning system
Bijzonder is de “dynamic position system” waarmee het schip door automatische bewegingen van boegschroef, hekschroef en motoren volmaakt stil kan blijven liggen. Voor een beetje spelevaren worden 2 bijbootjes van 10 meter lengte geplaatst op het schip.

Heli kan onderdeks worden gestald
Voor een gezellig weekendje zou dat meer dan voldoende moeten zijn, maar de toekomstige eigenaar neemt geen risico: binnen in het schip is een hangar met een lift gebouwd waar de helikopter kan staan, mocht men onverhoopt een patatje mayo aan de wal willen halen. Watersport pur sang...

Datum van publicatie: 24-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via