Waterportdieven slaan weer toe: 12 buitenboordmotoren gestolen

Heeg - Bij een watersportbedrijf aan It Eilan zijn onlangs 12 buitenboordmotoren gestolen. De motoren zaten vast met een hangslotje. De boten lagen naast elkaar in het haventje en de politie heeft het vermoeden dat de diefstal met een boot vanaf het water heeft plaatsgevonden. Het betreffen allemaal Mercury buitenboordmotoren, type langstaart, 4 PK, 4 takt en bouwjaar tussen 2001 en 2008. Het opvallende aan alle motoren is dat de binnentank eruit is gehaald en er een rond kapje bovenop is geplaatst. Elf motoren zijn eigendom van het bedrijf en waren bevestigd op huurboten. De 12e werd ontvreemd vanaf een particuliere boot.

Voorkom diefstal van uw boot of buitenboordmotor

Buitenboordmotoren zijn geliefd bij het dievengilde, vaak zijn ze geheel onbeveiligd of met een simpel hangslot. Dat geeft de dieven volop gelegenheid om de gemakkelijk te verhandelen buitenboordmotoren te ontvreemden. Vrijwel nooit worden de gestolen spullen terug gevonden.

Als booteigenaar kunt u zelf veel doen om de diefstal van uw buitenboordmotor of boot te voorkomen. De politie adviseert om uw buitenboordmotor met een buitenboordmotorslot te beveiligen. Daarnaast kunt u elektronische signalering aanleggen. Het merken en registreren maakt de opsporing van gestolen goederen eenvoudiger. Bent u toch slachtoffer geworden van diefstal van uw buitenboordmotor of andere watersportbenodigdheden? Doe dan altijd aangifte bij de politie met een overzicht van zoveel mogelijk kenmerken. Dit kunt u tijdens uw vakantie het gemakkelijkst doen via www.politie.nl. De politie vraagt u ten slotte om bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie razendsnel in actie komen om de dader(s) te pakken!

 

Link: | buitenboordmotorsloten

Bron: Politie/watersportalmanak | Datum van publicatie: 25-06-2014

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via