Tragedie omgeslagen zeiljacht bij Vlieland

Watersport Nieuws | Tragedie op zeiljacht bij Eierlandse Gat

Zondagmorgen 23 april is een zeiljacht bij Vlieland omgeslagen. Het 7 meter lang Engels zeiljachtje was ter hoogte van het Eierlandse gat toen het, om nog onbekende oorzaak, is omgeslagen. Volgens de Kustwacht was er sprake van een harde wind en een zeer ruwe zee. Diverse reddingsboten zoals de Arie Visser, Graaf van Byland, Beursplein 5 en enkele andere reddingsboten zijn ter plaatse.

Inmiddels is één opvarende door een helikopter van de boot gehaald maar hulp mocht niet meer baten. De reddingsdiensten zijn nog druk zoekende naar eventueel andere opvarenden.

Update 13.24: De Kustwacht maakt bekend dat het schip is vertrokken met drie opvarenden aan boord. De zoekactie gaat verder en het schip zal aan binnenzijde worden onderzocht door het Marine duikteam.

Update 15.30: Onderzoek heeft uitgewezen dat er slechts een persoon aan boord was. Het gaat om iemand met de Poolse nationaliteit. Het wrak dat naar de kust is gesleept is inmiddels in twee stukken gescheurd en zal nog worden onderzocht door de Politie. De reddingsactie is beëindigd.

 

Bron: | Datum van publicatie: 23-04-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via