100 deelnemers aan Goofies zeilrace november

In de Goofies zeilwedstrijden van november gingen precies 100 deelnemers van start. Met die 100 starters was er net geen nieuw record aantal deelnemers.
Toch hebben de organisatoren besloten om de starts van de verschillende klassen te splitsen om problemen bij de start te voorkomen. Doordat er nu in totaal 5 starts waren met elk zo'n 20 boten bleef er voor de zeilers wel voldoende concurrentie op hun baan maar gebeurde er geen ongelukken. Een bijkomend voordeel was dat de kleine (en langzame) boten nu een kortere baan kregen, zodat alle deelnemers ongeveer gelijktijdig de race beëindigden. Een aantal zeilers vergiste zich in de klasse waarin ze na de splitsing moesten starten.
Voor de ongemeten boten is dat niet zo gek, merkte een zeilster op:"jullie legen de grens bij 10 meter lengte, maar omdat ze "ongemeten" zijn weten ze natuurlijk niet hoe lang hun boot is"

Maar ook van de ORC boten vergisten een aantal zeilers zich en startte mee met de verkeerde groep. Omdat niet alle schippers hun wedstrijdverklaring inleverden moet de wedstrijdleiding hiernaar nog verder onderzoek doen.
Daarna wordt bekeken hoe dit probleem kan worden opgelost en in de uitslag kan worden verwerkt. Voor de winnaars in de verschillende klassen heeft het geen effect.
 
Burgemeester Cees van Liere van de gemeente Noord-Beveland bracht in het kader van zijn afscheidstournee een bezoek aan Colijnsplaat en de wedstrijden. Hij bezocht de briefing en volgde de starts vanaf een motorboot op het water. De zeilers bleken van de vorige Goofies wedstrijden te hebben geleerd om niet meer te vroeg over de startlijn te gaan. De burgemeester en de starters zagen alle klassen voorbeeldig starten. Dat de start tegen de ebstroom werd gehouden heeft daarbij zeker geholpen.
 
Uitslagen goofies oktober
Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Frans de Vries Lensch uit Rotterdam met de STORTEMELK,Voor Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE (X-45) en Ralph Berkmans uit Antwerpen met de ARGENTA (Grandsoleil 40)
 
Bij de ORC-CLUB 2 boten was de eerste plaats voor Ice en het Clubracer team met de SLAINTE voor Johan Bol uit Goes met de ABOEN en Kees Meijer uit Waalre met de Switch
 
Bij de ORC-CLUB 3-5 boten won Henk van Zweden uit Middelburg met de BEAU BATEAU voor Niek Spiljard uit Middelburg met zijn boot de Vanilla en Jan Goderis uit België met de JAG-2
 
Bij de ongemeten boten langer dan 10 meter won Mario de Buc uit Schoten (B) met de XENWEG voor Philip de Cort uit Hemiksem(B) met de ASTRIX en M.
Drontman uit Vught met de HAWK die derde werd
 
Bij de ongemeten boten korter dan 10 meter won het jacht Bolderik van schipper Wim Driessens uit Oelegem Ranst (B) voor Don de Raad uit Wilhelminadorp met zijn jacht CAMEE en Jaques van Diest uit Braschaat(B) met zijn boot AVANTI
 
De goofies races zijn ontstaan uit wedstrijden tussen 2 zeilers die beiden Goof heten: de Goofen. Na een aanpassing aan één van hun van oorsprong gelijke schepen besloten ze te zien wat het effect daarvan was tijdens maandelijkse wedstrijden in de winter. Daarmee waren de goofies races geboren.
In de loop van de jaren zijn er steeds meer zeilers mee gaan doen zodat er nu soms meer dan 100 boten meedoen. Het zijn en blijven echter informele wedstrijden waarbij het plezier voorop staat. De goofies races worden gevaren van uit Colijnsplaat op de eerste zaterdagen van de maanden oktober tot en met april. De Goofen zelf doen al jaren niet meer mee en de goofies wedstrijden worden nu georganiseerd door anderen: de "nep goofen" email Goofies@zeelandnet.nl

Bron: Nieuwsbank.nl | Datum van publicatie: 05-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via