Zoekactie tussen Zandvoort en Noordwijk naar vuurpijl.

KNRM zet grote zoekatie op
Zaterdag avond, om tien over half elf werden de reddingboten van Zandvoort en Noordwijk opgepiept voor een zoekactie naar een vuurpijl ter hoogte van de Langevelderslag.

Twee reddingboten en een wippertruck
De reddingboot 'Paul Johannes' uit Noordwijk zette koers op ca. 2 mijl uit de kust richting Zandvoort en de wippertruck zocht het strand af. Tussen Langevelderslag en Zandvoort voegde de reddingboot ‘Annie Paulisse’ uit Zandvoort zich aan bij onze zoekslag. Wij verzochten de 'Annie Paulisse' om een halve mijl aan de binnenkant naast ons de zoekslag te maken. Nadat duidelijk was dat de melding vanaf de provinciale weg N206 kwam ter hoogte van de afslag Noordwijkerhout Noord, besloten we om dichter onder de wal te gaan zoeken. Deze afslag ligt namelijk zo’n 4 kilometer landinwaarts en de melder moest dus over 4 kilometer duinen en bossen een vuurpijl boven zee hebben waargenomen!

Om kwart voor twaalf krijgen we van het kustwachtcentrum in Den Helder te horen dat we de zoekactie mogen beëindigen en de zoekslag af te maken naar het station. Om middernacht staat de Paul Johannes weer op het strand van Noordwijk. Vermoedelijk heeft de melder de landingslichten van een vliegtuig waargenomen.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 29-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via