IFKS Skûtsjesilen in Hindeloopen verregend

Eerste dag IFKS Skûtsjesilen in Hindeloopen verregend
De eerste dag van het open Friese kampioenschap Skûtsjesilen in Hindeloopen is letterlijk in het water gevallen.Ondanks de vele regenbuien was het publiek in grote getale aanwezig in Hindeloopen. Op de dijk was het een mooi schouwspel om de Skûtsjes te zien strijden op het rustige water. Luidsprekers schalden over de dijk met enthousiaste commentaren en uitleg over de positie van de schepen. In de stad Hindeloopen was het sfeervol met marktkramen, palingrokerijen, kermis en ander vertier.  
Rinze Herrema winnaar
Uiteindelijk is schipper Rinze Herrema uit Eernewoude winnaar geworden met het schip de Angelina Smeltekop op het IJsselmeer, gevolgd door Arnold Veenema uit Sneek en André Wiersema uit Eerenwoude met de Nieuwe Zorg.

Ontstaan uit onvrede met bestaande situatie
De Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (sinds 1981) onderscheid zich van het andere Skûtsjesilen door de wedstrijden open te stellen voor meer schepen dan alleen de 14 van de steden van Friesland. De IFKS is destijds opgericht als een protest tegen een limitering van 14 skûtsjes als maximaal deelnemersveld bij de SKS.

Er waren (en zijn) nog vele skûtsjes aanwezig, waarvan de eigenaren door het standpunt van de SKS geen mogelijkheid meer werd geboden zich middels een georganiseerde wedstrijd met elkaar te meten. De IFKS is opgericht als een Iepen (open) vereniging. Dit houdt in dat iedereen die een door de IFKS goedgekeurd schip heeft, onder de voorwaarden van de IFKS lid mag worden en mee kan doen met de wedstrijden, die door de vereniging zelf worden georganiseerd. Want daartoe is de IFKS opgericht: het organiseren van een Open Kampioenschap Skûtsjesilen.

Meer info vindt u op www.ifks.nl
 

Bron: Redactie WatersportAlmanak Hindeloopen | Datum van publicatie: 07-08-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via