Omzet botenbouwer Beneteau daalt met 40%

Watersport crisis: Omzet botenbouwer Beneteau daalt met 40%

De crisis trekt diepe sporen in de watersport branche. De Franse botenbouwer Beneteau maakte onlangs bekend dat de verkoopresultaten in het laatste kwartaal gehalveerd zijn. In de laatste drie kwartalen tussen september 2008 en mei 2009 zou de omzet met meer dan 40% gedaald zijn.

Beneteau: geen reden tot paniek
Beneteau zegt zelf dat deze omzetdaling in pas loopt met de eigen prognoses, de situatie zou niet extreem zorgwekkend zijn. De aandelen van Beneteau zijn in één jaar tijd gedaald van € 17,50 naar € 7,- Volgens woordvoerder Bérengère Corbel heeft Beneteau niet het financieringsprobleem dat Bavaria in de problemen brengt. Beneteau zegt over voldoende eigen middelen te beschikken om de crisis te overleven. Men kijkt met vertrouwen naar het seizoen 2010.

Wereldwijd trekt de economische crisis diepe sporen en dus ook in de watersport. Reuzenmerk Bavaria dreigt ten onder te gaan aan de veel te hoge financieringslasten en zal waarschijnlijk worden overgenomen door een groep investeerders. Het merk Dehler en Etap zijn onlangs failliet verklaard en overgenomen door Hanse, diverse Nederlandse jachtbouwers hebben inmiddels de deuren moeten sluiten of hebben een doorstart gemaakt. Het Zweedse merk Volvo Penta heeft veel mensen moeten ontslaan.
 

Beneteau Group SA produceert naast de bekende Beneteau zeiljachten ook de merken Jeanneau en is een van de grotere spelers in Europa op het gebied van motorboten en Mobil homes.

links: | Bavaria in problemen | Volvo Penta ontslagen | Dehler overgenomen |

Bron: Redactie Watersport Almanak | Datum van publicatie: 05-07-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via