Politie bekeurt 34 watersporters op de Maas

Watersport Nieuws | 46 controles, 34 bekeuringen voor bootbezitters

De eerste grote controle op het water is een feit. De politie heeft op 1 juni een grootscheepse controle uitgevoerd op de Maas, waarbij 46 boten werden gecontroleerd en 34 bekeuringen werden uitgedeeld. Twee schippers werden aangehouden wegens overmatig alcoholgebruik.

Tijdens de controles werd gebruik gemaakt van een patrouillevaartuig en enkele speedboten en waterscooters. De controles waren gericht op de veiligheid op het water: vaarbewijs, alcohol en veiligheidsutrusting, daarnaast was er aandacht voor mogelijke witwassing van geld, zo meldt de politie in hun persbericht.

Opvallend was het deel in het persbericht waar men spreekt over ‘patserboten’. Daarmee bedoelt men dure boten die nauwelijks een inkomen zouden hebben en waarschijnlijk met crimineel geld zijn aangeschaft.

Verder was er controle op marifoonvergunningen en het gebruik van rode diesel.

Dodemanskoord

Op zaterdag 1 juni werden 30 controles uitgevoerd en 14 bekeuringen uitgedeeld onder andere voor het varen in een speedboot zonder dodemanskoord, voor diverse snelheidsovertredingen en het veroorzaken van hinderlijke golfbeweging. Een Duitse schipper had te veel alcohol genuttigd. Hij stond met 1.0 promille alcohol aan het roer terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. De Douane nam van de inhoud van een brandstoftank voor nader onderzoek een monster omdat men vermoedde dat het rode diesel betrof. Het Agentschap Telecom kwam bij haar controles een aantal onvolkomenheden tegen bij de aanwezige documenten van de marifoonapparatuur.

Vaarbewijs

Op zondag 2 juni waren er 16 controles en 20 bekeuringen. Ook hier vooral overschrijdingen van de maximumsnelheid, maar ook het niet dragen van reddingsvesten wanneer dat verplicht is en het varen zonder vaarbewijs op een speedboot. Een man uit Beegden kreeg een bekeuring voor het besturen van zijn boot terwijl hij 1.0 promille alcohol blies en ook hij kreeg een vaarverbod van vier uur.

De politie gaat komende zomer regelmatig toezien op de naleving van de regels op het water en samen met partners ook controles uitvoeren voor de veiligheid op het water.

Bron: politie.nl | Datum van publicatie: 05-06-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via