VEHA Motorjachten uit Groningen failliet

Watersport bedrijf VEHA Motorjachten uit Groningen failliet

De bekende bouwer van motorjachten VEHA uit Groningen is op 25 mei 2010 failliet verklaard door de rechtbank in Groningen.

Met het faillissement van VEHA komt een einde aan een watersport geschiedenis van meer dan 40 jaar. VEHA werd opgericht in Harkstede door jachtbouwer Henk Venema en bouwde de eerste jaren uitsluitend casco’s.

In een later stadium werd overgeschakeld op compleet afgebouwde jachten waaronder de bekende Euroclassic jachten en andere motorboten. Inmiddels was het bedrijf in Groningen aan de Stockholmstraat gevestigd en was de dagelijkse leiding in handen van Bert Venema, zoon van de oprichter. VEHA Yachts bouwde meer dan 1000 jachten. In betere tijden werkten meer dan 12 mensen dagelijks aan de bouw van de jachten en werden veel watersport toeleveranciers betrokken bij de bouw.


Volgens eigenaar Bert Venema is het faillissement te wijten aan de economische situatie: “op dit moment gaat het overal slecht in de watersport en is de belangstelling voor nieuwe jachten nihil, daar maken wij geen uitzondering op. Nieuwe jachten worden vrijwel nergens verkocht in deze klasse en als je niks verkoopt gaan de kosten wel gewoon door.”

Tot op de laatste dag werkten bij VEHA Yachts nog twee mensen in vaste dienst.
 

Bron: WatersportAlmanak.nl | Datum van publicatie: 28-05-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via