KNRM geeft nieuwe brochure uit met als thema zichtbaarheid

Nieuwe Zeevast-brochure voor de watersport: Zien en gezien worden
Gezien worden, gaat niet altijd vanzelf op het water. Zeker niet bij slecht zicht, flinke zeegang of tussen grote schepen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat watersporters onder alle omstandigheden goed zichtbaar zijn. De nieuwe brochure van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij met als titel 'Zien en gezien worden' geeft informatie over hoe een schip en zijn bemanning beter zichtbaar kan zijn op het water.

De KNRM begint haar campagne na een jaar waarin er een opvallende stijging is te zien van het aantal aanvaringen. De zinkende klipper Almere met 30 schoolkinderen aan boord, een visbootje dat midden in de nacht in aanvaring kwam met een onbemand boorplatform en een tragisch ongeval van een zeilboot die werd overvaren door een cementtanker: het zijn een aantal voorbeelden die de KNRM deed besluiten een voorlichtingscampagne te beginnen met als thema ‘zichtbaarheid’. In de brochure ‘Zien en gezien worden’ staan naast handige tips, over zichtbaarheid in het algemeen en tijdens noodsituaties, legio voorbeelden van acties die de KNRM de afgelopen jaren heeft ondernomen om watersporters te helpen, die op de een of andere manier niet ‘zichtbaar’ waren en een gevaar vormden voor zichzelf of voor de scheepvaart.

Zeevast
Zeevast is onderdeel van de KNRM en richt zich op de preventie van watersportongevallen in de breedste zin van het woord. De nieuwe campagne maakt deel uit van de serie Zeevast brochures waarin de KNRM elk jaar een ander veiligheidsthema uitgebreid behandeld. Vorig jaar maakte de campagne ‘Uw reddingvest.... werkt alleen als u het aanheeft’ met daarin de doe-het-zelf-red-vest-test veel watersporters bewust van de (on)betrouwbaarheid van hun persoonlijke redmiddel.
 
Achtergrondinformatie KNRM
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij draagt zorg voor de organisatie van het reddingwerk op de Noordzee, de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stromen, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. Vanuit de hoofdvestiging in IJmuiden worden de 40 reddingstations aangestuurd. De KNRM bestaat volledig van vrijwillige bijdragen, jaarlijkse donaties, erfenissen en legaten. Per jaar is 12 miljoen euro nodig om de gehele organisatie, de bijna 1000 vrijwilligers, de 10 beroepsredders en de 70 reddingboten direct inzetbaar te houden. De reddingstations van de KNRM zijn dag en nacht, het gehele jaar door en onder alle (weers)omstandigheden inzetbaar. In 2007 voeren de reddingboten bijna 1800 keer uit en zetten meer dan 3.400 mensen weer veilig aan wal.
U kunt de brochure downloaden op www.knrm.nl

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 06-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via