Zeiljacht brandt uit aan Veerse Meer

Watersport Nieuws | Schip totaal verloren, geen persoonlijk letsel

Woensdagmorgen 11 oktober is een zeiljacht volledig afgebrand na een explosie aan boord.  Het jacht had zojuist afgemeerd aan de steiger en er was niemand meer aan boord. Het jacht moet volledig als verloren worden beschouwd.

Foto: KNRM Veere

De KNRM uit Veere kreeg woensdagmorgen een oproep voor assistentie met de melding: ‘vaartuig brand/explosie aan boord’. Direct daarna werd actie ondernomen en gingen de mensen van de KNRM op weg naar het onfortuinlijke schip. Al vanaf grote afstand waren zwarte rookpluimen zichtbaar zodat men niet lang hoefde te zoeken naar de exacte plaats van het ongeluk.

Toen de reddingsboot ter plaatse was werd al snel duidelijk dat er geen personen betrokken waren bij het ongeluk, waarop de KNRM de brandweer kon assisteren bij het blussen van de brand. Niet alleen het zeiljacht stond in brand maar ook de bijboot stond in volle vlam en was onder de steiger geschoten. Dat had tot gevolg dat de kunststof planken van de steiger ook gingen branden. Het gevolg was een enorm zwarte rook over het Veerse Meer.

In het brandende zeiljacht waren ook nog gasflessen aanwezig, dat vergrootte het explosiegevaar, waardoor de brandweer op afstand van het schip moest blijven. De KNRM kon vanaf het water meehelpen de brand te bestrijden. Uiteindelijk is de brand geblust en werd het zeiljacht meegenomen naar een haven waar het op de kant is geplaatst om gecontroleerd te worden door de brandweer.

Het schip moet als totaal verloren worden beschouwd, maar gelukkig dat er niemand meer aan boord was…

Bron: KNRM Veere | Datum van publicatie: 12-10-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via