Officiële start werkzaamheden Noordelijke Elfstedenvaarroute

Een Elfstedenvaarroute voor de watersport
De voorbereidingen voor het ophogen van de bruggen langs de Noordelijke Elfstedenvaarroute, onderdeel van het Friese Merenproject, zijn in volle gang. Voordat de eerste brug bij de molen van Vrouwenparochie aangepakt wordt, heeft de stuurgroep Noordelijke Elfstedenvaarroute haar samenwerking bekrachtigd. Tegelijkertijd werd de aannemer die het werk gaat uitvoeren, bekend gemaakt. Dit alles gebeurde vrijdag 18 januari jl. in Vrouwbuurt.
 
Tegen een echte Elfstedentocht kan niets op. Maar wanneer ook het noordelijke deel van de route bevaarbaar is, kunnen pleziervaarders de hele Elfstedentocht ook met de boot maken. En dat komt misschien wel het dichtste in de buurt bij de beleving van een tocht op de schaats.
In ieder geval leren zowel inwoners als toeristen de rust, ruimte en cultuur van Noord-Fryslân op een nieuwe manier kennen.
 
Het Friese Merenproject
De stuurgroep Noordelijke Elfstedenvaarroute bestaat uit de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel en Tytsjerksteradiel, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Het project Noordelijke Elfstedenvaarroute is opgenomen in het programma van het Friese Merenproject.
 
De gemeente Leeuwarderadeel treedt namens alle partijen op als opdrachtgevende partij voor het hele project. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Leader+, Westergozone en Stadsregio Leeuwarden.
 
 

Bron: Gemeente Leeuwarderadeel | Datum van publicatie: 21-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via