KNRM zoekt tevergeefs naar watersporter

Woensdagmiddag om 14.44 uur alarmeerde de Kustwacht het Zandvoortse reddingstation voor een surfer in moeilijkheden. Een uur later moest worden geconcludeerd dat de waarneming vanaf de wal niet juist moet zijn geweest.

Een wit zeil ver op zee was de reden van het alarm. De melder zag er een surfer in die in zijn ogen te ver op zee was. Op zijn alarm werd de Zandvoortse reddingboot “Annie Poulisse” gelanceerd. Tijdens de lancering zag de bemanning een kleine zeilboot ver op zee. Die zeilboot zeilde echter rustig door; niets mis mee. Telefonisch contact met de melder leerde dat het zeil dat hij had gezien, zich dwars van de radarmast op het Circuit aan de horizon bevond. Iets zuidelijker van deze positie op 4 mijl uit de kust trof de reddingboot een tweede zeilboot aan, die onderweg was naar Scheveningen. Aan boord van deze zeilboot was alles in orde.
Verder zoeken in het aangegeven gebied leverde niets op. Ook het KHV-voertuig dat de vloedlijn en het strand afzocht tot aan Bloemendaal, had geen resultaat. Voor de Kustwacht reden om de zoekactie te beëindigen. Aangenomen werd dat het witte zeil van de tweede zeilboot door de melder is aangezien voor een surfer in moeilijkheden.

Bron: KNRM Scheveningen | Datum van publicatie: 16-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via