Grote watersportcontrole tijdens Sneekweek

Grootscheepse alcoholcontrole tijdens Sneekweek
De KLPD heeft tijdens de Sneekweek een grootscheepse controle gehouden onder de watersport. De grootste controles waren op de Houkesloot en het Sneekermeer. Op vrijdag en zaterdag werd daar in samenwerking met 8 vaartuigen van de KLPD gecontroleerd op het gebruik van alcohol onder watersporters. 96 schippers werden gecontroleerd en 4 van hen kregen een vaarverbod opgelegd. Een 27 jarige schipper uit Sneek werd kampioen met een percentage van 1,3 promille.

Vanaf 1 juli geldt een maximum toegestaan percentage van 0,5 promille in plaats van 0,8. Watersporters die teveel hadden gedronken werden overgebracht naar de P64 Politieboot waar een ademanalyse werd uitgevoerd.
Overtreders kunnen naast een vaarverbod, een dagvaarding verwachten waarbij veroordelingen aardig in de papieren lopen.

Overige vastgestelde overtredingen waren: varen zonder rijbewijs ( € 360,-), overschrijding van de maximum vaarsnelheid, het voeren van onjuiste verlichting en het veroorzaken van geluidsoverlast. Ook moest de Politie meerdere keren op het Starteiland verschijnen om de openbare orde in goede banen te leiden.

Motorboot ontvreemd op Starteiland
Op het Starteiland was ook een motorboot ontvreemd, maar die werd teruggevonden door toedoen van een burgernet, waarna de boot terug kon worden bezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Inmiddels was men met de boot al een flink eind van Sneek verwijderd.

Aan de controle namen 19 medewerkers van KLPD, politie Friesland en provinciale Waterstaat deel met in totaal acht vaartuigen, waaronder 2 waterscooters en een onopvallende speedboot.

Link: | tarieven bekeuringen watersport |

Bron: Politie | Datum van publicatie: 15-08-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

alcoholcontrole 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via