Watersporter gered met vijf kinderen aan boord bij Texel

Zeiljacht met twee volwassenen en vijf kinderen in noodweer overvallen.

Een zeilboot met twee volwassenen en vijfkinderen aan boord is ter hoogte van de Dove Balg bij Texel in zwaar weer terecht gekomen. Het weer en de zee waren zeer onstuimig: harde windstoten, hagelstenen en een wilde zee zorgden er voor dat het zeiljacht volledig op één kant geblazen werd. Gelukkig heeft de watersporter zelf nog alarm kunnen geven via Den Helder Rescue.

Vrijwel direct is de KNRM uitgevaren om de 7 opvarenden, waaronder 5 kinderen te redden. Ook de Baracuda van Rederij Noordgat was snel ter plekke aanwezig. Onder de plaag van fikse hagelstenen en spitse bliksemschichten werden de bemanningsleden aan boord genomen van de Baracuda.

De schipper van de zeilboot heeft nadat deze volledig op haar zij lag de schoot nog los kunnen gooien. Hierdoor is het schip weer overeind gekomen. Er zijn wonder boven wonder geen personen overboord geslagen of gewond geraakt, maar de schrik zat er héél goed in.

De KNRM heeft samen met de Barracuda het schip tot aan Kornwerderzand begeleidt. Daarna is de Barracuda met het zeilschip door de sluizen gegaan om ze terug te brengen naar de thuishaven in Makkum.
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 27-04-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via