Start to Sail 14 en 15 juni in Terherne

Kennismaken met zeilsport op promotieboten
Proefvaren met open zeilboten, zoals de gloednieuwe zeilsportpromotieboot Non-Stop, én kleine kajuitzeiljachten. Dat kan zaterdag 14 en zondag 15 juni van 10.00 tot 18.00 uur kosteloos bij Sailing Point in Terherne. Het bureau voor toerisme Friesland Holland organiseert er een infoweekend in het kader van zijn campagne ‘Start to Sail!’.

Op de zeilbotenshow worden complete lijnen van gerenommeerde jachtwerven getoond: Geuzenboats (Geuzenvalk, Tirion 21 One Design, Tirion 28 en de recent geïntroduceerde VQ24), Centaur (Class, Rental Power, Electro Power en Sailing Point Special), Skipper Yachts (Skippi Cruiser en Racer), Ottenhome (Polyvalk Revolution Non-Stop, Fox 22 Tulip) en de Laerling. De laatstgenoemde is de kleinste kielboot ter wereld, geschikt voor jeugd en volwassenen.

Er worden ook zeilpakken, boottrailers, watersportartikelen en sloepen getoond. Het bureau voor toerisme Friesland Holland is van de partij met informatiemateriaal van zeilscholen en nieuwe gidsen en routekaarten.

Start to Sail!
De grote blikvangers zijn de drie trendy zeilsportpromotieboten van Friesland Holland, ontworpen voor de campagne ‘Start to sail!’ De eerste is de Non-Stop, een geheel zwarte onzinkbare, onkenterbare en trailerbare Ottenhome polyvalk met felgekleurde spetters. De tweede is de Fox Tulip, geheel lichtblauw met twee negen meter hoge oranje tulpen van de waterlijn tot het topje van de mast. Nummer drie is de rood-wit-blauwe Holland Laerling, de kleinste kielboot ter wereld. Alle drie promotieboten zijn van Friese makelij.

Het bureau voor toerisme zet deze showzeilers in om niet-watersporters gratis kennis te laten maken met de zeilsport, maar ook om de nieuwste technische snufjes te tonen, zoals een mast die één persoon met één hand kan laten zaken om onder een brug door te kunnen. De promotieboten zijn standaard uitgerust met zeilkleding en reddingsmiddelen, dit met het oog op de veiligheid.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Friesland Holland Tourist Information & Travel Service | Datum van publicatie: 06-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via