Pekela verruimt brugbediening voor watersport

Ruimere mogelijkheden voor recreatievaart
De recreatievaart in de Pekela's krijgt een nieuwe impuls. Door af te stappen van het systeem van de konvooivaart zal het aantal vaarbewegingen, zo is de verwachting, in de gemeente Pekela gaan toenemen.

Medewerkers van de Wedeka zorgden de afgelopen jaren van maandag t/m zaterdag voor de brugbediening en de begeleiding van de vaarrecreanten. Het betekende dat de pleziervaartuigen 's morgens om half tien en 's middags om half twee in konvooi vanuit de jachthaven in Oude Pekela en in omgekeerde richting vanuit Boven Pekela het traject konden gaan varen. Niet iedereen was daar even blij mee. Die beperking is er het nieuwe vaarseizoen dus niet meer en dat levert naar alle waarschijnlijk een grotere drukte voor het Pekelder Hoofddiep op.

Meer vaarbewegingen
Het aantal vaarbewegingen schommelt de laatste jaren tussen de vier- en vijfhonderd. Dat is een teruggang ten opzichte van eerdere jaren, toen de teller regelmatig op meer dan zeshonderd bleef steken. In 2006 was er sprake van een topjaar, toen zo'n duizend boten door Pekela voeren. Dat was deels een gedwongen route, omdat reparatiewerkzaamheden aan de sluis bij het Eerste Verlaat in Stadskanaal de botenbezitters in hun keus beperkten. Ook in de nieuwe situatie met doorlopende brugbediening, die overings het karakter van een proefperiode heeft, zullen Wedekamedewerkers voor een vlotte doorvaart zorgen. Vervolgens zal een evaluatie plaatsvinden om te bezien of er tot een definitieve doorlopende brugbediening kan worden overgegaan.


Bron: Gemeente Pekela | Datum van publicatie: 29-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

bedieningstijden 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via