KNRM- Reddingswinkel ondergaat metamorfose

KNRM- Reddingswinkel na 40 jaar geheel vernieuwd
Al sinds 15 december is de reddingswinkel van de KNRM gesloten. Toen veertig jaar geleden een begin werd gemaakt met de verkoop van kerstkaarten, fotokaarten en wimpels is nooit voorzien welke vormen de verkoop van deze artikelen zou aannemen. Wat begon als voorzichtig “postordersysteem” groeide uit tot een verkoopsysteem via internet en zo’n 80 verkooppunten op reddingstations en bij vrijwilligers. In 2007 werd een omzet gemaakt van €180.000.--.

De keerzijde van de groei
Het kostbare logistieke traject en grote, verspreide voorraad voor de 80 winkellocaties vragen om een reorganisatie. Er is gezocht naar een andere organisatievorm. Die is gevonden in een samenwerking met Telstar Trading, een volle dochteronderneming van de ANWB, die de drijvende kracht is achter de ANWB-winkels en de kledinglijn Human Nature.

2 maart 2009 start de nieuwe KNRM-winkel
Met een geheel nieuwe assortiment, gebaseerd op een eigen kledingmerk “ResQ” en een prodoctenlijn onder het merk “Rescue Me”, gaat er opnieuw worden gestart. De verkoop vindt plaats via internet, via evenementen en via het bekende postordersysteem. Ook wordt er in 2009 een start gemaakt met het zogenaamde “shop-in-shop”systeem.

Bij evenementen op reddingstations zullen mobiele winkels worden ingezet, gerund door vrijwilligers, die ook de laatste 40 jaar gezorgd hebben voor het aan de man brengen van de reddingswinkelartikelen.

KNRM pakt uit op de Hiswa 2009
De KNRM pakt uit met geweldige beursacties. Naast de beurs acties zetten ze de donateurs nog extra in het zonnetje. Op vertoon van de donateurspas 2008 betalen zij donateursprijzen.

Voor wie op de hoogte wil blijven is er een nieuwsbrief.

www.reddingwinkel.nl





 

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 13-02-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via