Werkzaamheden tweede Johan Frisosluis Stavoren van start

Uitbreiding Johan Frisosluis is van start gegaan
Vrijdag 5 oktober is het startsein gegeven voor de uitbreiding van de Johan Frisosluis te Stavoren. Het Watersportverbond is blij dat hiermee een belangrijk knelpunt wordt aangepakt.

Feestelijke start
Vrijdag 5 oktober was het feestelijke startsein van de werkzaamheden aan de sluis. Vanwege het slechte weer moesten de geplande activiteiten worden verplaatst van de bouwplaats naar het multifunctioneel centrum de Kaap. Met veel tromgeroffel werd door schoolkinderen van basisschool De Skutslús de start gevierd van de nieuwe “Poort van Friesland”.



Tweede sluis

Stavoren krijgt naast de bestaande sluis een tweede, nieuwe sluis. Deze nieuwe sluis krijgt een lengte van 65 meter, de breedte varieert van 7 tot 18 meter en de diepte is 2.60 tot 3 meter. In de sluis wordt ca. 90 meter drijvende steiger aangelegd, zodat boten eenvoudiger kunnen vastleggen. Lange wachttijden in het zomerseizoen behoren daarmee tot het verleden. Het wordt een fraaie groene sluis met in het complex een bijzondere ontvangstruimte. 

Wat merken we als watersporter de komende tijd van de bouw?
De voorbereiding is al in volle gang maar vanaf november is de sluis gestremd. Alternatieve routes en omleidingen over het water worden aangegeven en via de gebruikelijke kanalen gecommuniceerd.

In maart 2013 zijn er, in samenhang met de wijzigingen aan de sluis, diverse werkzaamheden aan de brug in Warns wat ook zal leiden tot hinder. In de zomer van 2013 moet alles klaar en in gebruik zijn.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 12-10-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via