Matchracen op de Kralingse Plas

Matchracen in J22 ook voor het publiek een spectakel
Op zaterdag 6 oktober gaat in Rotterdam het Gaastra Dutch Open Match Racing 2007 (Grade 3) met een sterk veld van start. Gedurende twee dagen strijden twaalf teams op de Kralingse Plas. Zes van hen hebben een buitenlandse nationaliteit. Zij reizen op uitnodiging van de organisatie, de Nederlandse J22-klasse en de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RVZ), naar Nederland af. Met zeven deelnemers uit de internationale top honderd en een aantal Nederlandse talenten belooft het een spannend weekend te worden. Dit kampioenschap wordt gevaren in J22’s, die ter beschikking worden gesteld. De wedstrijden staan onder leiding van Theo Smits van de RVZ.

De hoogst geklasseerde schipper is Carst Kemmling uit Duitsland, die dertigste staat op de ISAF wereldranglijst van 22 augustus 2007. Daarna volgt Jelle Roos (46), die onlangs nog met Klaartje Zuiderbaan op het voordek twee Grade 3-evenementen op zijn naam schreef. Persijn Brongers is eveneens op dreef. Hij won begin september tijdens de Hiswa te Water in IJmuiden de Delta Lloyd Matchrace Challenge. Jeroen den Boer is bezig aan een succesvol seizoen met diverse overwinningen, waaronder de Europese J22-titel, de North Sea Regatta en de ‘Slag om Delft’ (matchracen).

De gehele vloot bestaat uit de volgende schippers:
Cartsen Kemmling (FRA), 30ste plek ISAF Ranking
Jelle Roos (NED), 46ste
Max Gurgel (GER), 56ste
Christian Ponthieu (FRA), 58ste
Rui Boia (POR), 59ste
Fabio Mazzoni (ITA), 68ste
Marcus Bohren (SUI), 98ste
Gaston Loos (NED), 146ste
Jeroen den Boer (NED), 175ste
Persijn Brongers (NED), 218ste
Jurjen Feitsma (NED), 282ste
Lennart Gernand (NED), -

Over matchracen
Bij het matchracen strijden steeds twee teams tegen elkaar in korte wedstrijden. Bij overtredingen van de regels delen de scheidsrechters direct op het water de straffen uit. Dit schouwspel is goed te volgen voor toeschouwers, wat het interessant maakt voor publiek. Hoe hoger het niveau van de deelnemers is, hoe hoger de ‘grading’ van de ISAF (internationale zeilfederatie) wordt. Een hogere ‘grading’ betekent ook meer punten bij winst en dus een stijging op de wereldranglijst.
Naast hoofdsponsor Gaastra wordt het Dutch Open Match Racing 2007 ook ondersteund door de volgende subsponsors: onlinesubsidieaanvragen.nl, Rotterdam Topsport en de Delftse studentenzeilvereniging Broach.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 27-09-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via