weer faillisement watersport: Rapsody International

Verkooporganisatie Rapsody International Failliet
Dat het in de watersportbranche niet goed gaat zal niemand ontgaan zijn, de recessie beging ook hier steeds meer (diepe) sporen achter te laten. Met name in de jachtbouw vallen gevestigde merken om. Na diverse merken is het in Heeg gevestigde Rapsody International BV failliet verklaard door de rechtbank in Leeuwarden.

Volgens directeur Robert Klinge heerst er veel verwarring rond het merk Rapsody. Klinger: “De failliete BV betreft de buitenlandse verkooporganisatie. Rapsody Yachts International zou een dealernetwerk opzetten en beheren, maar dat ging volkomen fout de laatste twee jaar. Door de recessie waren er bijna geen kopers en dealers wilden geen voorraad. Daarbij was er nog sprake van een koper van een 55 voet Rapsody (1,5 miljoen) die later een oplichter bleek. Al met al waren de kosten vele malen hoger dan de opbrengst en dat heeft tot het faillissement geleid.”

Al jaren ellende en tegenslag
De laatste jaren zijn een ellendige periode voor Rapsody, teruglopende verkoop, productie in het buitenland moest terug naar Nederland, Dehler bouwde ten tijde van het faillissement (van Dehler) de 30 voet Rapsody, een Turkse werf bouwde ook een aantal schepen. Toen de productie was overgeheveld naar Nowee in Heeg, ging deze in september 2009 failliet.

Het nu overgebleven Rapsody Shipyard Heeg verzorgt nog het onderhoud voor Rapsody eigenaars en heeft een winterberging. Klinger: “we beschikken wel over de rechten en de mallen waardoor we op bestelling kunnen bouwen, maar we bouwen absoluut niet op voorraad. De telefoon van de verkooporganisatie wordt voorlopig overgenomen door "buurman" Prins van Oranje

Alleen voor de zeer rijke watersporters bereikbaar
Rapsody staat bekend als zeer exclusieve motorjachten die alleen maar betaalbaar waren voor de zeer rijken. Met nadruk op was, want de laatste twee jaar werden vrijwel geen Rapsody’s meer verkocht. Rapsody bouwde motorboten van 29 voet tot 55 voet, variërend in prijs van 160.000 tot 1.500.000 Euro. Met name de 36 voet Rapsody was een goed verkopende boot, daar zijn 24 stuks van gebouwd… zie www.rapsody.nl

Curator mr Verdonk was niet bereikbaar voor het geven van een toelichting
 

Bron: Watersportalmanak.nl | Datum van publicatie: 20-07-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via