Zeemanshoop vaart twee keer uit voor Belgisch jacht

Hoog en droog op de Hoge Platen
Alarm voor de Zeemanshoop. Een zeiljacht met 4 personen aan boord zit aan de grond bij boei 2 van de Springergeul, het is afgaand water. Snel uitgevaren naar de opgegeven positie waar het douane vaartuig Jan van Gent al met het zoeklicht aan het kijken was, maar nog niets had gevonden. Na overleg met Verkeerscentrale Vlissingen het Belgische jacht opnieuw gepeild en het bleek dat ze boven op de Hoge Platen zaten zuidwestelijk van de boei Schaarspijker 13.

Ter plaatse blijkt dat het jacht zodanig droog lag dat een sleeppoging geen zin had. Met de eigenaar overlegt of er mensen van boord wilden, maar dat was niet het geval. Geadviseerd om een anker uit te zetten en hoog water af te wachten en de Verkeerscentrale Vlissingen op de hoogte te houden van de situatie.

Nog een keer alarm voor Zeemanshoop
Zeemanshoop weer uitgevaren voor het zelfde Belgische zeiljacht met 4 personen aan boord. Het jacht was vlot gekomen met het opkomende water maar kreeg toen koelwaterproblemen. Het was niet instaat om op eigenkracht uit de benarde positie weg te komen.

De Zeemanshoop zet een opstapper over en maakt een sleepverbinding met het onfortuinlijke jacht. Het zeiljacht wordt los getrokken van zijn anker en meegenomen naar Breskens. Daar wordt het veilig afgemeerd in de Jachthaven waar de eigenaar zelf het koelwaterprobleem wil repareren. De tevreden eigenaar heeft toegezegd donateur van de KNRM te worden.


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 07-12-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via