1 aprilgrap watersport almanak slaat aan

1 aprilgrap watersport almanak slaat aan

Veel mensen hebben gereageerd op het “verontrustende” bericht op de website watersportalmanak.nl over drastische controle op alcoholgebruik in de watersport. Het blijkt allemaal op een 1 aprilgrap te berusten. De aangekondigde "feestelijke" alcoholcontrole in Hindeloopen kon helaas geen doorgang vinden. De havenmeester van Hindeloopen had de avond aan de controle voorafgaand zelf een ernstig feest. De opening van het vaarseizoen in Hindeloopen was hem erg zwaar gevallen en van enige alcoholcontrole kon helaas geen sprake zijn.

NOS not amused
Ook de NOS nieuwsdienst vond het item zo nieuwswaardig dat het een camerateam naar Hindeloopen wilde sturen. Na enig aandringen wer bekend dat het om een 1 april grap ging. De NOS kon dit niet echt waarderen en dreigt nu een rekening te sturen voor gemaakte kosten van een reportageteam.

Niettemin is en blijft alcohol en watersport een veelgebruikte, maar gevaarlijke combinatie. De in ons persbericht genoemde boetes zijn levensecht en heus niet alleen om de kas van de waterpolitie te spekken. De combinatie tussen varen en een stevige slok is een gevaar voor u zelf, opvarenden en andere watersporters.

Neemt niet weg dat we veel reacties hebben gehad op het artikel en dat geeft aan dat het alcoholgebruik op het water leeft bij de watersporters. Neem gerust een borrel als u aan de steiger ligt…

Proost
Redactie Watersportalmanak.nl

Bron: Watersport almanak | Datum van publicatie: 01-04-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via