Verbond pleit succesvol voor openen Kolksluis

Heropening Kolksluis in Spaarnedam
Het Watersportverbond heeft zich met succes sterk gemaakt voor de heropening van de Kolksluis in Spaarndam. Hierdoor kan pleziervaart toch tussen het Zijkanaal C en Noorder Buiten Spaarne varen tijdens de stremming van de naastgelegen Rijnlandsluis.

Afgelopen zaterdag is de Kolksluis weer in bediening genomen. De sluis wordt tijdens de stremming van de Rijnlandsluis in de weekenden op verzoek bediend en wel door vrijwilligers. Let wel, de doorvaarthoogte van de Kolksluis is slechts 2,90 meter!

Eerste opening in 1280
Dat de Kolksluis wordt heropend is zeer bijzonder: de laatste schutting dateert van 1927. De sluis in het hartje van Spaarndam werd bovendien al geopend in het jaar 1280. Kijk voor meer geschiedenis op de website van de Stichting Kolksluis Spaarndam.

Rijnlandsluis
Al eerder zette het Watersportverbond zich in om de Rijnlandsluis niet een heel jaar te stremmen. Na protesten van het verbond en vele bedrijven in de buurt gaat de sluis nu maar een half jaar dicht door werkzaamheden. De Rijnlandsluis zal nu van 19 oktober 2009 tot en met 17 april 2010 volledig voor het scheepvaartverkeer gestremd zijn. Hiermee liggen de renovatiewerkzaamheden op schema.

Stremmingen Staande mastroutes















De Rijnlandsluis maakt deel uit van de oostelijke Staande Mastroute. Het is niet de bedoeling dat deze tegelijk gestremd is met de westelijke (of grote) Staande Mastroute. Er wordt dus bijvoorbeeld rekening gehouden met werkzaamheden aan de Schipholdraaibrug in de Oostelijke Ringvaart. Deze wordt namelijk van 14 september tot en met 2 oktober gestremd. De westelijke Staande Mastroute over Haarlem blijft dus zolang nog open. Als de Rijnlandsluis gestremd is blijft juist de westelijke Staande Mastroute gegarandeerd open.

DRIPS
De stremmingen zullen op tactische plaatsen op DRIPS (Dynamische Route Informatie Panelen) langs de route getoond worden, zodat de scheepvaart op tijd een andere route kan kiezen. Daarnaast zullen advertenties geplaatst worden in landelijke dagbladen, branchekranten en watersportbladen. Ook komt de stremming natuurlijk op de bekende websites en op teletekst te staan.
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 11-09-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via