Watersporter verrukt over de vlotte hulp KNRM

Omgeslagen catamaran rechtop gezet
Tijdens Reddingbootdag verleent de reddingboot “Annie Poulisse” assistentie aan een omgeslagen catamaran. Een opstapper gaat overboord en helpt de onfortuinlijke catamaranzeiler zijn zeilboot weer overeind te zetten. Verrukt over de vlotte hulp vervolgt de zeiler even later zijn vaart.

Het is 11.50 uur als het Kustwachtcentrum via de marifoon de “Annie Poulisse” verzoekt assistentie te gaan verlenen aan een omgeslagen catamaran. De zeilboot drijft op dat moment voor de kust ter hoogte van het paviljoen/watersportcentrum The Spot. Aan boord van de catamaran is één persoon gesignaleerd.
De reddingboot is op dat moment op het strand bezig met een wisseling van varensgasten. Direct nadat de laatste gasten van boord zijn lanceert de “Seatrac III” de reddingboot, die volle kracht op weg gaat naar de catamaran. Hier aangekomen blijkt dat de enige opvarende niet bij machten is de omgeslagen catamaran weer rechtop te krijgen. Een van de opstappers springt overboord en slaagt erin om samen met de zeiler de catamaran overeind te trekken.
Als aan boord van de catamaran alles in orde blijkt te zijn keert de “Annie Poulisse” terug naar het strand om de wachtende varensgasten aan boord te nemen voor een van de vele vaartochten die nog volgen.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 28-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via