Verkoop gebruikte jachten trekt aan

Herstel van het consumentenvertrouwen zet door
De verkoop van gebruikte jachten en ex-beroepsschepen is sterk aangetrokken in het derde kwartaal van 2009 melden jachtmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging. Vooral het segment in de prijscategorie tussen 50.000 en 200.000 euro is in trek bij kopers.

Mensen kopen weer
Mattijs van Baalen, directeur van Jachtmakelaardij De Valk in Loosdrecht: “Mensen kopen weer. Het is tijdens de zomer nog nooit zo druk geweest op ons bedrijf in Loosdrecht met klanten die op zoek zijn naar een gebruikt jacht. De noodzakelijke prijscorrectie van de vraagprijzen die inmiddels heeft plaatsgevonden draagt hieraan zeker bij’. Jan-Ward van Dantzig van For Sail Yachtbrokers bevestigt dit beeld. “De afgelopen maanden waren heel druk. De verkoop van gebruikte zeiljachten is bij ons omhoog geschoten.”

Eerste tekenen van herstel in de watersportindustrie
HISWA Vereniging ziet deze signalen als eerste tekenen van herstel in de watersportindustrie. “Jachtmakelaars zijn de barometer van onze industrie. Als de economie weer aantrekt zijn de makelaars de eersten die dat merken. Gezien de lichtpuntjes in de economie, zoals de positieve ontwikkelingen in buurland Duitsland, hebben we goede hoop dat herstel van het consumentenvertrouwen doorzet”, aldus Michaël Steenhoff, bedrijfsgroepmanager bij HISWA Vereniging.

Crisismoe
Ook het mooie zomerweer heeft een positieve invloed op de koopbereidheid. Verschillende HISWA Makelaars geven daarnaast aan dat consumenten wellicht ‘crisismoe’ zijn. Steenhoff: “Mensen hebben geld. Er is immers meer gespaard dan ooit, en nu men aan de crisis gewend is, heeft men weer moed om het uit te geven aan de goede dingen van het leven zoals een mooie boot. Ook kiezen aspirant kopers ondertussen voor meer zekerheid. Alle bij ons aangesloten bedrijven die bemiddelen in pleziervaartuigen moeten vanaf 1 september jongstleden de nieuwe HISWA Algemene Voorwaarden Bemiddeling Vaartuigen hanteren. Die zijn overeengekomen met ANWB en Consumentenbond en kennen een onafhankelijke Geschillencommissie. Goed nieuws in onzekere tijden”.
 

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 04-09-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via