Mummie vermiste Duitser gevonden op zeilboot bij de Filipijnen

Watersport nieuws | Vermiste Duitser teruggevonden als mummie

Bij de Filipijnen is een ronddrijvende zeilboot ontdekt. Het is de boot van de59 jarige Manfred Bajorat een Duitser die sinds 2009 werd vermist. De boot is gevonden door twee vissers op grote afstand van de kust van Barobo, de zuidzijde van de Filipijnen.

Ze zagen het schip stuurloos drijven met een gebroken mast en zijn naar het zeiljacht gevaren. Toen de vissers  aan boord van het zeiljacht gingen kregen ze de schrik van hun leven. In de kajuit zat een overleden man als een mummie bij de marifoontafel.

Direct daarop werd de politie gewaarschuwd die onderzoek heeft verricht. Hoe lang geleden de man was overleden kon nog niet worden vastgesteld. Volgens de autoriteiten was het lichaam gemummificeerd door de droge zeelucht in combinatie met hogere temperaturen.

Volgens een collega-zeiler was Bajorat een zeer ervaren zeiler die, na een echtscheiding, besloten had om alleen rond de wereld te zeilen.

Inmiddels is na autopsie duidelijk dat de Duitser nog maar een week eerder was overleden aan een hartaanval. Dat de overledene zo snel in een mummie was veranderd is volgens de autoriteiten te wijten aan de temperatuur, de zoute zeelucht en de droge wind.

Bron: | Datum van publicatie: 29-02-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via