Opstand tegen automatiseren Zeesluis Muiden

Watersport Nieuws | Petitie gestart om bediening op afstand te stoppen

Inwoners van Muiden zijn een petitie gestart tegen het onbemand bedienen van de Groote Zeesluis in Muiden. AVG Waternet wil een eind maken aan het bemand houden van de sluizen, inwoners vinden dat het karakter, de doorstroming en de veiligheid verdwijnen als er geen sluismeester meer zou zijn.

Het is een van de bekendste sluizen van Nederland: de Goote Zeesluis in Muiden. De bediening en het gebruik van deze sluis gebeurt al sinds mensenheugenis door een sluismeester die zorgt voor een vlotte doorstroming op het drukke punt in Muiden. Met name in de zomerperiode is het daar een drukte van belang, als de sluis bediend wordt ontstaan er al snel opstoppingen bij de brug en als de sluis gesloten is vormen zich rijen met boten die graag geschut willen worden. Daarnaast is de Grote Zeesluis ook een trekpleister die zittend aan een van de vele terrassen graag kijken wat er in de sluis gebeurt.

Als de sluis op afstand bediend gaat worden en er speakers op de sluiskaden gaan komen vrezen de inwoners dat het unieke karakter van de sluis verloren gaat en dat de doorstroming en de veiligheid in het geding komen. Ook de toeristische waarde van het punt gaat veranderen door het lawaai van de speakers waardoor mensen waarschijnlijk minder graag op het terras aan de sluis gaan zitten. Bewoners langs het water vrezen ook de geluidsoverlast van de speakers bij de sluis.

Inmiddels is men een petitie gestart om de sluis in zijn waarde te laten behouden.

Link: | petitie behoud Groote Zeesluis |

Bron: | Datum van publicatie: 21-12-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via