Vierde dag Heineken catamaran regatta vereist concentratie

Lichte en variabele bries bracht winst en verlies
De vierde dag van de Aruba Heineken Catamaran Regatta vereiste grote concentratie. De lichte en variabele bries bracht winst en verlies op de baan. De zeilers moesten continu op hun hoede zijn, want de tactiek veranderde voortdurend. Menno Vercauteren en Jaap Straakenbroek (NED) wonnen overtuigend de ochtendrace. Mischa Heemskerk en Eduard Zanen (NED) schreven 's middags de semi-langeafstandsrace op hun naam. Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis scoorden twee tweetjes en gaan stevig aan de leiding in het tussenklassement.

Zwitserleven Race: Nipte zeges
Deze woensdagmorgen begon rustig op het Arubaanse strand. Het woei ongeveer tien knopen. De deelnemers leken geen haast te hebben na de rustdag vol met actie op het Caribische eiland. Ze namen de tijd om zich badend in zee aan te kleden. Maar eenmaal op het water barstte de strijd weer in alle hevigheid los. Menno Vercauteren en Jaap Straakenbroek gaven flink gas en speelden het spel sterk. Ze werkten zich langzamerhand naar de kop.
Vercauteren: "We pakten Mischa en Eduard in het laatste kruisrak. Zij gingen bij de bovenboei eerder overstag richting de kust, terwijl wij doorzetten.
Zij voeren vervolgens zo in een header." Vercauteren en Straaten klapten pas toen ze de boei in één keer de boei konden halen. Dat bleek de winnende klap te zijn. Het duo won met een straatlengte voorsprong. "Het was redelijk spannend allemaal", zei Vercauteren glunderend.
Ondanks zijn slechte start kwam Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis sterk terug en finishte het als tweede. Nieuwenhuis: "In het eerste kruisrak was elke klap verkeerd. Daarna zaten we elke keer goed. We zijn zoveel mogelijk op de baan gebleven, waarbij we de buitenkanten hebben ontweken. Als je bij deze wind door het midden gaat, houd je het speelveld open. Je kunt dan meer met de shifts." Het tweetal pakte Heemskerk en Zanen net voor de eindstreep.

Bron: Diana Bogaards | Datum van publicatie: 20-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via