Watersporters bekeurd op Waddenzee in mist

Watersport Nieuws | Pleziervaart in de mist op de Waddenzee bekeurd

Dinsdagmorgen 26 september, de haven van Terschelling zit potdicht met een dikke mist. Terwijl het zicht slechts 150 meter was kon dat diverse motorboten en zeiljachten niet weerhouden om over de Waddenzee naar het vaste land te varen. Dat leverde diverse bekeuringen op van de Politie.

Met name vanuit Terschelling en Vlieland vertrokken de pleziervaarders alsof er niets aan de hand was. Blijkbaar heeft men niet geluisterd naar de Brandaris op kanaal 2 die probeerde de watersporters te waarschuwen via de marifoon.

Bij de Richel, nabij Vlieland, zijn enkele plezierjachten door een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat naar een veiliger plaats gedirigeerd omdat het onverantwoord was te varen. Hier moesten zij  voor anker gaan liggen totdat de mist was opgetrokken. Drie watersporters zijn door de Politie bekeurd. Het is verboden om met slecht zicht zonder radar te varen in het blokgebied van de Brandaris. Daarnaast is me verplicht om het blokkanaal van de Brandaris (VHF 02) uit te luisteren.

Bron: | Datum van publicatie: 27-09-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via