Garmin introduceert GPS-plotters met touchscreen

Garmin, fabrikant van navigatiesystemen, breidt zijn Marine 2007-lijn uit met twee nieuwe GPS-kaartplotters: de GPSMAP 5008 en het nieuwe topmodel, de GPSMAP 5012. Ten opzichte van de 4000-serie onderscheidt de 5000-serie zich door een touchscreen, dat het toetsenbord vervangt.

De Garmin GPSMAP 5008 en 5012 zijn compacte en stijlvol vormgegeven GPS-plotters die het toetsenbord hebben ingeruild voor een helder, multifunctioneel touchscreen. Dankzij de robuuste, volledig waterbestendige constructie zijn de nieuwe GPS-kaartplotters bestand tegen de meest onstuimige omstandigheden op het water.
 
Link: | overzicht Garmin Webshop |

De schermen van beide GPSMAP 5000-modellen geven een helder en ruimtelijk satellietbeeld van alle kustlijnen ter wereld. De 5012 beschikt over een 12,1 inch 'big screen' XGA-scherm, terwijl de 5008 het met een iets kleiner, maar nog altijd ruim bemeten diagonaal 8,4 inch VGA-scherm doet. Beide schermen zijn ook bij fel zonlicht goed af te lezen en beschikken over een autodim-functie.

Flatscreen
Het slanke ontwerp geeft de GPSMAP 5000-modellen, gemonteerd aan de wand van de kajuit, het aanzien van een flatscreen. Dankzij de innovatieve, menugestuurde gebruikersinterface is de bediening bijzonder eenvoudig.

De GPSMAP 5008 en 5012 werken naadloos samen met alle andere Garmin Marine Netwerkapparaten. Drie netwerkpoorten maken het mogelijk om randapparatuur aan te sluiten, zoals een Garmin-radar of een ander multifunctioneel display. Verder beschikt de 5000-serie over twee aansluitingen voor boordcamera's, waarbij de PAL- en NTSC-standaard worden ondersteund.

Veilig en veelzijdig
De GPSMAP 5008 en 5012 zijn optimaal beveiligd tegen de 'ongemakken' van de watersport en bieden vele handige functies. Ze zijn volledig waterdicht en waarschuwen de gebruiker bijvoorbeeld wanneer deze uit de koers raakt of wanneer een voor anker liggend vaartuig dreigt af te drijven door stroming of wind. Maar ook als de accu leeg dreigt te raken, komt er een waarschuwing. Mocht dat laatste toch onvermijdelijk zijn, dan blijven de instellingen in ieder geval bewaard.

De optionele Bluechart g2 Vision-kaarten, die eenvoudig in het SD-kaartslot worden gestoken, voegen nog het een en ander toe aan de toch al uitgebreide mogelijkheden van de 5000-serie. Ze verlevendigen het satellietbeeld met een gedetailleerde driedimensionale weergave - zowel boven als onder de waterspiegel - en nemen de verwende watersporter bij de hand met hoge resolutie satellietbeelddetails, illustratieve luchtfoto's van havens en waterwegen, oriëntatiepunten en andere 'points of interest'.

De vorig jaar geïntroduceerde Marine 2007-lijn van Garmin bestaat uit GPS-plotters, fishfinders en GPS-plotter-fishfinders.

De Garmin GPSMAP5008 is verkrijgbaar voor € 4.175; de prijs van de Garmin GPSMAP5012 bedraagt € 4.895 (incl. BTW).

 

Bron: Garmin | Datum van publicatie: 24-05-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

gps 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via