Duitse watersporters in paniek op IJsselmeer gered

Onervaren Duitse watersporters in paniek gered

De KNRM heeft tijdens zwaar weer 6 onervaren Duitse Watersporters geholpen op het IJsselmeer. Tijdens harde wind (30 knopen) besluiten 6 onervaren Duitsers de oversteek tussen Hindeloopen en Lemmer te maken.

De gehuurde boot moet op tijd terug zijn in Lemmer. Met weinig ervaring, een Bavaria 42, varen ze op het IJsselmeer met 30 knopen wind op de motor. Tijdens het zware weer raken ze in paniek: de golven lijken heel erg hoog, windstoten en door het buiswater ontstaat lekkage bij de dekluiken.

Iets andere koers dan bedacht
In paniek besluit men om via de GSM het alarmnummer te bellen waarop reddingsboten van de KNRM uitvaren om de Duitsers uit hun benarde situatie te helpen. Inmiddels zijn de Duitsers nog ca 5 mijl vanaf Enkhuizen verwijderd, een iets andere koers dan het beoogde Lemmer. Ze besluiten een lichtkogel af te vuren om de aandacht van de redders te trekken. Al snel wordt het zeiljacht bereikt door de KNRM en wordt een overstapper ingezet op de Bavaria, waardoor de bemanning een beetje tot rust komt.

Uiteindelijk is de Bavaria met de zes Duitsers naar Enkhuizen gebracht waar ze bij kunnen komen van hun watersport avontuur. Vervolgens hebben ze warme koffie gekregen en enkele tips voor een (eventuele) volgende tocht…
 

Bron: KNRM Enkhuizen | Datum van publicatie: 26-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

IJsselmeer 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via