Booth/Nieuwenhuis verstevigen voorsprong op Aruba

Catamaran Regatta blijft spannend
Op maandag 17 november 2008 verstevigden Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis hun voorsprong in de Aruba Heineken Catamaran Regatta. De Nederlanders pakten beide dagzeges bij opnieuw lastige zeilcondities op de Caribische Zee. Pols/De Waard staan gelijk in punten met Zanen/Heemskerk, maar behouden vooralsnog hun tweede positie. Het racen gebeurde vandaag volgens de oude stijl, aangezien het wedstrijdcomité er een ouderwetse driehoeksbaan inlegde.

De dag begon met grote, zwarte wolken boven het zuidpunt van Aruba. De vloot was amper op het water of de regen zette door. De wind was daarbij zeer variabel, dus ging de uitstelvlag omhoog. Maar na de eerste paar donderklappen besloot het comité om de deelnemers terug naar het strand te sturen. Dat gaf de zeilers de tijd om wat aan de trim te veranderen, bij te kletsen of om even siësta te houden. Gedurende de lunch klaarde het op en nam de bries toe tot 10-12 knopen. Goed genoeg om de Setar en Martinair Races te zeilen.

Booth: 'Leuk baan met interessante tactiek'
"Nou, het was precies andersom", reageerde Mitch Booth op de vraag hoe het was om weer eens een olympische baan te varen. "We gingen nu met de klok mee rond de boeien en het was altijd de andere kant op. Het is lang geleden dat ik boeien rechtsom heb gerond." Er stond een parcours van twee driehoeken en een lus op het programma. "Dat was wel weer eens leuk met een interessante tactiek. De condities waren tricky, maar dat kun je verwachten met een aflandige passaatwind. In het spinnakerrak langs de kust viel veel te winnen en te verliezen." Booth en Nieuwenhuis gingen met een straatlengte voorsprong om de bovenboei in de eerste middagrace, maar bleven aanvankelijk iets te lang onder de wal. Pols/De Waard en Zanen/Heemskerk kozen voor de zee en dichtten het gat. Toch wisten de olympiërs hun koppositie vast te houden.

Bron: Diana Bogaards | Datum van publicatie: 19-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via