Ranex Roestverwijderaar getest door WatersportAlmanak

Watersport Nieuws | Roest verdwijnt als sneeuw voor de zon op uw boot

We krijgen op de redactie veel persberichten binnen met nieuwe watersport producten. Veelal is het geen vernieuwing, maar soms zit er iets tussen wat onze interesse wekt. “Ranex Rustbuster doet roest verdwijnen als sneeuw voor de zon” luidt het persbericht. Eerst zien dan geloven is ons motto, dus we schrijven de importeur aan met het verzoek voor een testmonster te leveren.

Ranex Rustbuster

Ranex Rustbuster is een industriële roest-, slijpsel-, en kalkverwijderaar. Hiermee wordt roest, vliegroest, roeststrepen en kalk moeiteloos verwijderd zonder te schuren of te moeten stralen. In een chemisch proces wordt roest verwijderd in 24 uur. De roest wordt tijdens het droogproces volledig opgelost.

Ranex is ook te gebruiken op gelcoat, metaal, ijzer, staal, RVS en chroom. Roestsporen etc. heven niet te worden overgeschilderd, reinigen met een vochtige doek is voldoende. Het heeft geen nadelig effect op de kwaliteit va coating, lak, verf, polyester en rubber. Zwaar verroeste delen kunnen na droging direct worden overgeschilderd (maximaal na 6 weken).

De test in de praktijk

Het lijkt dus op een tovermiddel, we zijn benieuwd. De importeur is zo vriendelijk zelf een testmonster te komen brengen bij ons aan boord en legt uit hoe het product werkt. Het blijkt allemaal heel simpel te zijn. Een beetje Ranex aanbrengen met een kwastje en dat is alles.

De foto’s die Tiemen Weerstand ons laat zien beloven veel, complete schepen, vrijwel helemaal bruin door de roestsporen worden weer wit. Maar zien is geloven en foto’s kun je manipuleren. We hebben een vrij nieuwe boot, dus daar zit (gelukkig) vrijwel geen roest op, alleen onder het dekluik, waar altijd water in staat zitten een paar roestsporen. Een mooi testobject.

Eerst even droog gemaakt en toen een klein beetje aangebracht met een kwastje, dat was aan het eind van de middag. De volgende morgen is alles verdwenen, we hebben het nog even afgenomen met een vochtige doek en dat is alles. Dat werkt dus 100% effectief en gemakkelijk tegenover het lange poetsen met een cleaner wat we al geprobeerd hadden.

Technische details Ranex

Ranex Rustbuster komt uit Australië, het middel is gebaseerd op fosforzuur, een zwak organisch zuur en vrijwel niet schadelijk voor het milieu, fosforzuur komt overal in de natuur voor zoals bijvoorbeeld in mineralen. Ter vergelijking: fosforzuur wordt ook gebruikt in frisdranken zoals cola.

Dat wil niet zeggen dat u het middel moet gaan drinken, enige oppassendheid is op zijn plaats. Contact met de huid kan irritatie, blaarvorming opleveren. Volgens de importeur is het middel dusdanig verdund dat contact met de huid geen enkele irritatie oplevert, maar voorkomen is beter dan genezen.

Verkrijgbaarheid Ranex Rustbuster

Ranex is verkrijgbaar in diverse verpakkingen. Met één liter kan 8 m2 zware roest worden verwijderd of ca 20 tot 30 m2 vliegroest of roeststrepen. Ranex is leverbaar in verpakkingen van 250 ml, 0,5 liter en een 1 literverpakking. Ranex is zeer betaalbaar: een verpakking van 250 ml kost 13,15

Mening WatersportAlmanak

We zijn door eigen test overtuigd geraakt over de werking van Ranex Rustbuster. Met name voor de watersporter is het handig om een flesje aan boord te hebben. Er is altijd wel een plekje waar wat roest, of roeststrepen ontstaan. Het verdwijnt inderdaad als sneeuw voor de zon, zonder enige moeite. We hebben het niet getest op gelcoat, maar ook hier schijnt het uitstekend te werken, zonder dat u een nieuwe waslaag hoeft aan te brengen. We hebben besloten op Ranex in onze webwinkel op te nemen.

Link: | Webshop Ranex Rustbuster |

Bron: Watersport Almanak | Datum van publicatie: 14-05-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via