Jachthaven Vlieland klaar voor watersporters

Geen moment te vroeg; de oplevering van de jachthaven in Vlieland. Door het mooie weer werden ´de eilanden´ overspoeld met toeristen. Nu het er naar uit ziet dat het nog wel een tijdje mooi weer zal zijn, zal het druk blijven op de eilanden.

In een jaar tijd is de haven van Vlieland vergroot in oppervlak en zijn er steigers met boxen aangelegd waardoor iedere boot een eigen afzonderlijke plek heeft gekregen met toegang tot elektra en water.

Toch te laat
Door de solide steigers heeft de haven een modern en robuust uiterlijk gekregen. 's Avonds geeft de verlichting op de steigers nog een extra sfeer. De opleverdatum 1 mei voor in gebruik name bleek niet haalbaar.
De laatste maanden heeft de aannemer in en rondom de haven er hard aan getrokken om de oplevering voor 1 juli te realiseren. Verdere vertragingen waren voor de gemeente Vlieland niet acceptabel en dat is ook zo verwoord richting de aannemer. De oorzaken van de opgelopen vertragingen zijn zeer divers en worden nog nader bekeken. De haven is nu voor een veilige exploitatie voor de zomerperiode opgeleverd en is ook volop in gebruik. Zodra de grote vakantiedrukte voorbij is zullen in de maand september de rest- en verbeterpunten van de haven worden aangepakt, waaronder aanpassing van de toegangsbruggen, het lekken van de ankerstoelen en het vervangen van defecte LED-lampjes op de steigers.

Havengebouw
Vanaf medio augustus wordt gestart met de realisatie van het havengebouw ter plaatse van de dijk nabij de coupure. De ruwbouw, vloer en betonnen muren tot de eerste verdieping, zal begin oktober 2008 gereed moeten zijn in verband met de komende hoogwaterperiode in de herfst. Het gebouw in zijn geheel wordt begin maart 2009 opgeleverd. Voortijdig zal ook het resterende straatwerk en de aanleg van een spuitplaats achter het gebouw worden verricht.

Tankstation
Het tankstation op de gemeentewerf wordt medio september vervangen door een nieuw aan te leggen tankstation op het bedrijventerrein daar waar de bovengrondse brandstof tank van de KNRM is gesitueerd. Met de aanleg van de ondergrondse tanks voor het tankstation wordt ook de tank van de KNRM ondergronds aangelegd.

Bron: Gemeente Vlieland | Datum van publicatie: 29-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via