Drukke nacht voor reddingsdiensten watersport

Watersporters in noodweer ondanks waarschuwingen
Watersporters slaan te vaak weerswaarschuwingen in de wind. Afgelopen zaterdagnacht (10 juli) hadden bergers van de KNRM en andere bedrijven de handen vol om watersporters te redden in zwaar weer. Op het IJsselmeer bij Makkum en Hindeloopen moesten veel boten worden gered die “gezellig” de nacht wilden doorbrengen aan het anker. Een solozeiler die zijn vinger bijna kwijtraakte aan een ankerketting moest naar het ziekenhuis vervoerd worden. Ook bij Vlieland was het een drukke nacht voor de KNRM, op het Gooimeer, Markermeer en vele binnenwateren werd gesproken van “een puinhoop”.



Watersporters slaan waarschuwingen in de wind
Volgens Robin Visser van de KNRM in Hindeloopen was het zeer druk. Visser: “vanaf 12.00 uur tot 05.00 uur zijn we volledig in de weer geweest met beide reddingsboten vanuit Hindeloopen. We zijn blij dat we de watersporters in nood hebben kunnen helpen, maar tegelijkertijd vraag ik me af of mensen niet een te groot risico nemen.”

Visser doelt daarmee op de weersvoorspellingen die de gehele dag op iedere radio, marifoon en andere media te beluisteren waren. Visser: “als je dan nog niet doordrongen bent van het komende slechte weer dan ben je niet goed bezig”.

Uitgevaren terwijl het onweer zich al aankondigde
Gisteravond, terwijl het slechte weer al duidelijk zichtbaar komende was, voor om 22.00 uur nog een zeiljacht uit om voor anker te gaan liggen. Deze mensen zoeken blijkbaar bewust het risico op en rekenen in geval van nood op de bereikbaarheid van vrijwilligers die al de halve nacht bezig zijn om watersporters te redden die goede raad in de wind slaan…
 

Bron: Redactie WatersportAlmanak Hindeloopen | Datum van publicatie: 11-07-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via