Een catamaran zonder zeilen is een motorboot: Catana Bali 4.3

Watersport Nieuws | Franse werf bouwt een catamaran motorboot

Het zal even wennen zijn op het water als u de nieuwe Catana 4.3 zal tegenkomen op het water. Bovendien zou het wel eens kunnen zijn dat deze boot niet in de Nederlandse kanalen zal gaan varen. Een vooruitstrevend ontwerp en wie de toekomst heeft…

Bali Catamaran is een vertrouwde naam op het gebeid van zeiljachten, catamarans om precies te zijn. Maar de Franse werf gaat verder en bouwt aan de toekomst zegt men. Inmiddels presenteer de werf een motorboot in catamaran uitvoering en het ziet er spectaculair uit.

Met een lengte van 13,1 meter is dit een maat welke het in de Nederlandse wateren prima zou kunnen doen. Een diepgang van 90 centimeter is ook zeer welkom, maar met een breedte van 7,12 meter begint het toch een beetje op een blokkendoos te lijken. Dat zal wel komen omdat wij watersporters liever een langwerping, scherp jacht zien. De doorvaarthoogte wordt niet opgegeven, maar aan de verhoudingen te zien zal dat ook fors zijn.

Het grote voordeel van een catamaran is de geringe weerstand in het water en de stabiliteit. Bovendien ontstaat door de rompvorm een snel verplaatsbare boot met weinig brandstof verbruik. Tegelijk is door de vorm ook een zee van binnenruimte ontstaan.

Revolutionair is het in ieder geval…

Link: | meer informatie |

Bron: Bali Catamarans | Datum van publicatie: 04-04-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via