Van troep naar nieuwe sloep

Watersport Nieuws | Nieuwe Admiraalsloep gebouwd van plastic afval in vaarwater

Dick Gillis Jachtbouw heeft een plastic Admiraalsloep gebouwd voor Groningen Seaports. Bijzonder aan deze sloep is dat zij gebouwd is uit plastic afval wat in het water dreef. In de sloep zitten minstens 10.000 plastic flessen verwerkt. De sloep is tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports gedoopt.

Een bijzonder initiatief dat mede tot stand is gekomen door Plastic Whale uit Amsterdam en Groningen Seaports. Plastic Whale strijdt voor plasticvrije vaarwateren en stelt zich ten doel om hiertoe bijdragen te leveren. Dit doet men door bijvoorbeeld jaarlijks met duizenden medewerkers van bedrijven en honderden schoolkinderen plastic uit het water te vissen.

Van de gevonden plastic flessen wordt een granulaat gemalen dat als basis dient voor de gebouwde sloep. De Admiraalsloep van Groningen Seaports is niet de eerste gebouwde sloep, op de Hiswa werd al eerder een exemplaar gepresenteerd. Inmiddels varen er al zeven sloepen die gemaakt zijn van afvalplastic.

Het plastic afval in vaarwater is een dreigend probleem te worden. In veel vaarwateren drijft plastic, veelal argeloos overboord gegooid door watersporters en beroepsvaart. De grote bergen plastic afval vergaat niet en zal eeuwig blijven drijven in het water met alle gevolgen van dien.

Bron: | Datum van publicatie: 17-01-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via