Naast watersport vraagt ook de beroepsvaart om hulp

Meer hulpverleningen, minder medisch advies
Beroepsvaart doet vaker een beroep op redders KNRM
Het aantal reddingacties van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voor de
beroepsvaart is het afgelopen jaar met 33 % toegenomen. In totaal voeren de reddingboten 222 keer uit voor beroepsvarenden. De visserij (75 acties) was de grootste groep, gevolgd door binnenvaart (40 acties) en charterschepen (35 acties). Beroepsvarenden deden vorig jaar 626 keer een beroep op de Radio Medische Dienst, een onderdeel van de KNRM.

Radio Medische Dienst
In 2007 gaven de artsen van de Radio Medische Dienst 626 adviezen en vervolgconsulten. Meer dan de helft van de adviezen was voor de zeescheepvaart, gevolgd door de zeevisserij. De KNRM reddingboten voeren in 2007 32 keer uit om gewonden van boord van zeeschepen te halen. Bij ernstige ongelukken of ziekte aan boord kan de kapitein van een zeegaand schip een arts van de Radio Medische Dienst van de KNRM om een advies vragen. Afhankelijk van de situatie kan de arts medicijnen voorschrijven of adviseren het slachtoffer of de patiënt van boord te laten halen of naar de dichtstbijzijnde haven te brengen.

Spraakmakende reddingen
Een opvallende actie ten behoeve van de beroepsvaart betrof o.a. de hulp aan de binnenvaartanker Orlando uit Zwolle op 17 januari 2007. Bij de Rotterdamse Hoek raakte het schip in de problemen en besloot de schipper de hulp van de KNRM in te roepen. Schippersvrouw en kinderen werden uit voorzorg van boord gehaald voordat een sleepboot het schip naar de haven bracht. Op 21 juni vond aan boord van een kotter een explosie plaats. De reddingboten van IJmuiden en Egmond brachten brandweer aan boord. De bemanning van de kotter bleef ongedeerd.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 31-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via