Ketelhaven: Watersportcentrum met landelijke uitstraling en allure

Toekomstvisie Ketelhaven door college vastgesteld
Ketelhaven moet ontwikkeld worden tot een watersportcentrum met landelijke uitstraling en allure. Dit staat in een onlangs door het college van de gemeente Dronten vastgestelde beleidsvisie voor Ketelhaven. Door uitbreiding van het aantal ligplaatsen voor boten, de ontwikkeling van recreatieappartementen en commerciële voorzieningen wordt recht gedaan aan de recreatieve potenties van Ketelhaven. De visie op Ketelhaven moet nog door de gemeenteraad worden vastgesteld en staat voor de raadsvergadering van 24 april 2008 op de agenda.

Beperkingen en randvoorwaarden
Naast ambities en een beleidsvisie schetst het rapport ook de beperkingen en randvoorwaarden die bij nieuwe ontwikkelingen in acht moeten worden genomen. Het Ketelmeer en Vossemeer hebben een hoge natuurbeschermingsstatus.

Initiatiefnemers moeten door middel van onderzoek aantonen dat de wezenlijke kenmerken en waarden van deze gebieden niet worden aangetast. Er bestaat een grote kans dan een eventueel verlies aan natuurwaarden moet worden gecompenseerd zodat er per saldo geen sprake is van natuurverlies in dit gebied. Behalve dat initiatiefnemers veel aandacht moeten besteden aan de natuuraspecten is het van belang dat zij zich bewust zijn van de beperkingen ten aanzien van buitendijks bouwen. Dit is slechts op een aantal locaties, onder voorwaarden toegestaan. Een van de locaties is de bestaande landtong in Ketelhaven.

Bron: Gemeente Dronten | Datum van publicatie: 28-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via