Politie stopt tijdelijk met bekeuren watersport

Watersport Nieuws | Politie voert actie: geen bekeuringen watersport

De politie te water deelt voorlopig geen bekeuringen meer uit. Deze actie is het gevolg van een conflict tussen de Waterpolitie en de korpsleiding. De acties van de agenten gaan zeker door tot eind augustus. Dat is precies in de periode dat het druk is op het water doordat veel watersporters dan juist op vakantie zijn met hun boot.

Daar waar men gemiddeld minstens 1000 bekeuringen uitdeelt voor overtreding van de vaarregels zoals te hard varen, het veroorzaken van gevaarlijke situaties op het water, het niet aan de regels houden zoals stuurboord wal varen, het bevaren van verboden gebieden etc. Het wordt allemaal niet bekeurd, maar dat wil niet zeggen dat de politie geen controles meer uitoefent. Op noodsituaties, gevaarlijke situaties of ernstige overtredingen van het vaarreglement worden nog steeds gehandhaafd. Watersporters waarvan geconstateerd wordt dat men zich niet aan de regels houdt krijgen een waarschuwing.

Het conflict tussen de Waterpolitie en de Korpsleiding is niet nieuw, al minstens zes jaar is er verschil van mening tussen beide partijen. In maart 2017 was er een algemene staking, dat wil zeggen dat de politieboten aan de kant bleven liggen. Toen ging het over de hoogte van het beschikbare budget voor controles en materieel. Het conflict is nog steeds niet opgelost.

De Politie Vakbonden hebben aan de bel getrokken bij korpschef Akerboom, maar volgens de politievoorlichting wordt er geen actie ondernomen door de korpsleiding door middel van een geding bij de rechtbank.

Bron: Politie | Datum van publicatie: 27-07-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via